3.4°C - Z 1 bft

Voorpagina Nieuws Foto Video Alarmeringen Informatie

Informatie

Burgernet

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen de politie, burgers en gemeenten. Bezitters van een mobiele telefoon die zich aangemeld hebben voor Burgernet kunnen via de politie een gesproken bericht of SMS ontvangen bij de vermissing van een persoon, een inbraak heterdaad, overval of verdacht voertuig. Het systeem wordt al in bijna alle gemeenten in Nederland gebruikt. Gemeente Kampen is voornemens om het systeem in 2014 in gebruik te gaan nemen.

Wanneer er een vermissing of incident voordoet waarbij de politie de hulp van burgers wil inschakelen, zal de centralist op de meldkamer in Apeldoorn een spraakbericht opnemen en een SMS bericht typen. Deze twee worden vervolgens verstuurd naar de ontvangers. In de berichten wordt een signalement doorgegeven van de personen / voertuigen die gezocht worden, aangevuld met eventuele zoeklocaties. Wanneer iemand deze personen / voertuigen aantreft, kan hij of zij de politie op de hoogte brengen via een speciaal telefoonnummer.

Na verloop van tijd zal de zogenaamde 'Burgernet actie' afgesloten worden. Dit kan het geval zijn indien de gezochte personen gevonden zijn, maar ook als de zoektocht doorgaat in de nacht, maar de deelnemers 's nachts niet wil lastig vallen met telefoontjes / sms'jes.

Zodra Burgernet beschikbaar wordt voor de inwoners van de gemeente Kampen, zal er meer informatie op deze pagina verschijnen.

     
Terug naar de vorige pagina