3.4°C - Z 1 bft

Voorpagina Nieuws Foto Video Alarmeringen Informatie

Informatie

Op deze pagina's vind je onder andere informatie over de hulpdiensten en de ondersteunende middelen die daarvoor worden gebruikt.

De hulpdiensten

Brandweer Kampen en IJsselmuiden
De brandweer in de gemeente Kampen is te vinden op twee verschillende locaties. De kazerne in Kampen is gehuisvest aan de Jan Ligthartstraat, langs de Europa-Allee. De brandweerkazerne van IJsselmuiden is te vinden aan de Goudplevier en ligt aan de Oosterlandenweg.

Meer over de brandweer

Regionale Ambulancevoorziening IJsselland
De ambulances in de gemeente Kampen worden gefaciliteerd door de Regionale Ambulancevoorziening IJsselland, kortweg de RAV. De ambulances worden aangestuurd door de meldkamer in Apeldoorn.

Meer over de ambulance

Politie eenheid Oost
De politie in Kampen valt bestuurlijk gezien onder de eenheid Oost. Het politiebureau in de gemeente Kampen staat aan de Burgemeester van Engelenweg op de grens van Kampen en IJsselmuiden.

Meer over de politie

Ondersteunende middelen

De politiehelikopter
Iedereen heeft er wel eens eentje gezien: een helikopter in de kleuren van de politie. De politiehelikopter hangt vaak in de lucht als er iets bijzonders gaande is. Vermissingen, achtervolgingen of surveillancevluchten: er is altijd wel een goede reden.

Meer over de politiehelikopter

De traumahelikopter
Soms zijn er zulke ernstige complicaties bij een medische noodsituatie dat de expertise van een arts vereist is. Indien het weer het toelaat, rukt de traumahelikopter uit. De traumahelikopter landt indien mogelijk zo dicht mogelijk bij het medische noodgeval.

Meer over de traumahelikopter

Burgernet
In november 2013 is door de gemeenteraad van Kampen met een motie vastgesteld dat Burgernet in 2014 wordt ingevoerd. Burgernet is een samenwerkingsverband tussen de politie en de gemeente, waarbij burgers zich kunnen aanmelden voor SMS- en telefoonalerts.

Meer over Burgernet

Overige informatie

P2000 en C2000
De leden van de brandweer van Kampen en IJsselmuiden (en alle andere korpsen in Nederland) worden bij incidenten gealarmeerd door middel van een 'pager'. Dat is een klein apparaatje dat (draadloos) aangesloten is op het P2000 alarmeringsysteem.

Meer over P2000