3.4°C - Z 1 bft

Voorpagina Nieuws Foto Video Alarmeringen Informatie

Vijf mannen beroofd na afspraken via chatsites

Vijf mannen beroofd na afspraken via chatsites
Vrijdag 27 april 2012
Tijd: 16:36

Auteur: Politie persbericht
0 reacties    4173x

KAMPEN – De afgelopen maanden zijn vijf mannen in Kampen, Steenwijk en Zwolle het slachtoffer geworden van beroving, op de plaats van afspraak, die zij via www.bullchat.nl met een verondersteld contactpersoon hadden gemaakt. Dit is een gay-chatsite, waarmee homoseksuele contacten worden gelegd.

Na enkele contacten via de site kwam een persoonlijk contact tot stand. Bij de persoonlijke ontmoeting werd eerst geld van het slachtoffer geëist en met geweld gedreigd wanneer die daar niet aan zou voldoen. In de meeste gevallen werd de overvaller betaald en ging hij er op een onbekende wijze vandoor. In één geval was er sprake van dat het slachtoffer door twee mannen werd opgewacht.
In een ander geval kwam de overvaller bij een slachtoffer aan de deur, waarna deze meteen werd mishandeld. Nadat hij geld had afgegeven vertrok zijn belager weer.

De veronderstelling is dat de verdachte in of in de directe omgeving van Zwolle woont / verblijft. Naar bovenstaande praktijken wordt een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

Via dit bericht wordt gewaarschuwd voor deze praktijken. Graag wil de politie in contact komen met mensen die ook slachtoffer zijn geworden via deze of een andere chatsite maar daar, uit gêne of andere moverende redenen, geen melding of aangifte van gedaan hebben of durfden doen.

In het belang van haar onderzoek wil de politie over zoveel mogelijk relevante informatie beschikken. Om nog een beter inzicht te krijgen en mogelijk andere slachtoffers over de streep te trekken om alsnog contact te leggen met de politie, reikt het homonetwerk ‘Roze in Blauw’ van Politie IJsselland de helpende hand. Naast een telefonisch contact via 0900-8844, kan ook contact worden opgenomen via het volgende email-adres: homonetwerk@ijsselland.politie.nl. Ook het COC van Zwolle en omstreken biedt hulp en informatie aan slachtoffers. Anonieme informatie kan worden verstrekt via 0800-7000.Reageren

Naam:
Email adres:
Jouw bericht:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd door de redactie. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden door de redactie worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties. Nicknames of anonieme reacties worden niet geplaatst. De redactie van 112Kampen deelt de meningen van de bezoekers met nadruk niet, tenzij anders aangegeven. De redactie kan niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk worden gesteld voor de door de bezoekers geplaatste reacties op deze website.

Ook een foto bij jouw reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com.

Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag. Antwoord is eerste drie nummers van de naam van deze website.
 
Verstuur reactie