3.4°C - Z 1 bft

Voorpagina Nieuws Foto Video Alarmeringen Informatie

Bosschagebrand Dr. Wiersemahof Kampen: zeer groot gevaar voor brand

Bosschagebrand Dr. Wiersemahof Kampen: zeer groot gevaar voor brand
Maandag 09 mei 2016
Tijd: 17:37

Auteur: Jonathan
1 reactie    4215x

KAMPEN - Maandag heeft de brandweer voor de provincie Overijssel code Rood afgegeven. Hierdoor is er een zeer groot risico op het uitbreken van natuurbranden. Dezelfde maandag kwam er bij de meldkamer al een melding binnen van een "bosschagebrand" in Kampen.

Omdat het risico op uitbreiding met het warme weer heel groot is en omdat de brand vlakbij een huis was, heeft de centralist al snel opgeschaald naar Prio 1 in plaats van Prio 2, wat betekent dat de brandweer met spoed ter plaatse gaat. De brandweer was erg snel ter plaatse en kon daarmee voorkomen dat de hele heg afbrandde.

Stookverbod
Voor inwoners in de provincie Overijssel geldt een absoluut stookverbod. Indien u een ontheffing heeft is deze niet meer geldig. Het gebruik van een barbecue in eigen tuin is toegestaan, maar zorg dat de kolen in de barbecue blijven totdat ze zijn opgebrand. In stedelijke gebieden mag in tuinen nog wel een vuurkorf worden ontstoken, maar gebruik deze met verstand.

Het was vijf jaar geleden toen voor het laatst Code Rood werd afgegeven, welke het hoogste dreigingsniveau is.Reactie (1)

ik 09-05-2016
gelukkig heeft snel handelen van buurtbewoners er ook voor gezorgd dat de schade beperkt is gebleven!


Reageren

Naam:
Email adres:
Jouw bericht:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd door de redactie. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden door de redactie worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties. Nicknames of anonieme reacties worden niet geplaatst. De redactie van 112Kampen deelt de meningen van de bezoekers met nadruk niet, tenzij anders aangegeven. De redactie kan niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk worden gesteld voor de door de bezoekers geplaatste reacties op deze website.

Ook een foto bij jouw reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com.

Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag. Antwoord is eerste drie nummers van de naam van deze website.
 
Verstuur reactie